Borówka amerykańska bluecrop

Wszyscy kochamy owoce. Szczególnie w sezonie letnim nie możemy się bez nich obejść. Cały rok z utęsknieniem czekamy, aż borówka amerykańska uraczy nas swoim przepysznym smakiem. Niezliczone właściwości tego słodkiego przysmaku sprawiają, że z przyjemnością zajadamy się nim w różnych postaciach.

borówka amerykańska

Przydomowy ogródek

Owoce pochodzące z supermarketu często charakteryzują się wątpliwą jakością. Aby uniknąć rozczarowania warto zastanowić się nad stworzeniem własnej mini uprawy w przydomowym ogródku, na działce, a nawet na balkonie. Najbardziej odpowiednia będzie do tego odmiana borówka amerykańska bluecrop, która charakteryzuje się największą plennością oraz wysoka odpornością na suszę czy mróz.

Krzewy borówki amerykańskiej bluecrop zaczynają obficie rodzić swoje owoce już po 3-4 latach od posadzenia, sprawiając tym samym, że przez kolejne kilkadziesiąt lat, możemy cieszyć się własnymi, ekologicznymi darami, których smak będzie z pewnością o niebo lepszy, niż tych, które oferują nam sklepy.

Pięćdziesiąt twarzy borówki

Dzięki swoim dużym owocom i zwartej fakturze, borówka amerykańska bluecrop idealnie nadaje się jako dodatek do wielu ciast czy deserów. Sprawiają one, że przygotowane przez nas dania, rozpieszczają podniebienia wszystkich gości. Unikalny smak borówka amerykańska bluecrop powoduje, że chcemy zatrzymać go przy sobie jak najdłużej. Z borówka amerykańska bluecrop możemy przygotować także różne przetwory – kompoty czy soki. Taki słoiczek odkręcony w zimowy wieczór, z pewnością przywoła wspomnienia upalnego lata.